Plasma Pen Uygulaması

Plasma Pen Uygulaması Plazma Enerjisi

Plazma teknolojisi çok basit bir fiziksel ilkeye dayanır. Enerji girişi altında madde hal değiştirir, katı sıvıya dönüşür, sıvı gaza. Gaza daha fazla enerji girişi olduğunda iyonize olur ve maddenin dördüncü hali olan enerji yoğun plazma haline geçer. Plazma enerjisini üreten Plazma Cosmetics Pen cihazıdır

Plasma Pen

Plazma Pen cihazı diğer adıyla Plasma Kalemi ortamda gaz halinde bulunan azot ve su buharını yüksek enerji ile plazma haline dönüştürerek etki eder. Bunun sonucunda oluşan iyon bulutu cilt yüzeyini etkiler ve çok hızlı olarak yenilenme sağlar.

Cilde hiç temas etmeden, ısıyı diğer dokulara iletmeden, tedavi edilen dokuların süblimasyonu (katıdan direk gaz haline geçiş veya buharlaştırma) sağlanır. Plazma sisteminde cihazın ucu elektriksel bir enerji üreterek deri ile cihaz arasında bulunan havadaki gazın iyonizasyonunu sağlar. Böylece plazma enerjisi nanometre boyutunda (milimetrenin milyonda biri) istenmeyen problemli cilt alanını anında iyonize ederek buharlaştırır.

Tedavi edilen dokular süblime olurken istenmeyen ısının çevre dokulara ve cilt altı katmana (subkutan yağlı doku) iletilmesi önlenir. Böylece atmosferik gazlar iyonize hale geçerken ortaya çıkan plazma enerjisi sadece cihazın gördüğü milimetrik alanda kalır çevre dokular bu olaydan etkilenmezler.

Aynı noktada yaklaşık 200-300 nanometre (milimetrenin milyonda biri) derinliğe ulaştığı için işlem oldukça güvenlidir. Ameliyatsız, kansız, dikişsiz, izsiz tedavi olanağı sağlar. Estetik ve kozmetik açıdan oldukça güzel sonuçlar alınmasına imkan tanır. Plazma enerjisini kullanan sistem ne bir Lazer, ne bir Koter, ne de bir Radyofrekans cihazıdır.

CİLT YAŞLANMASI VE KIRIŞIKLIKLAR

  1. Genetik Faktörlerle Belirlenen İç Yaşlanma

Anne ve babadan geçen genetik olarak programlanmış yaşlanmadır ve değiştirilemez. Herkeste farklı oranda görülür, bu nedenle aynı yaştaki iki kişide tamamen farklı şekilde cilt yaşlanması görebiliriz.

  1. Çevresel Faktörlerle Belirlenen Dış Yaşlanma

Bu tip yaşlanma cilde dıştan zarar veren etkenlerle oluşur ve normal yaşlanma sürecini hızlandırır. Çevresel yaşlanmada en önemli faktör güneş ışınlarıdır.

Ayrıca sigara kullanımı, kötü beslenme, ilaçlar, yanlış kozmetik kullanımı, alkol ve madde bağımlılığı, stres, hormonal bozukluklar, metabolik ve sistemik hastalıklar deri yaşlanmasını hızlandıran faktörlerdir. İki yaşlanma farkını vücudunuzda görmek isterseniz güneş görmeyen kapalı bölgenizdeki cildinizle, güneş gören açık bölgenizdeki cildinizi karşılaştırın.

Kapalı bölgelerde yaşlanma daha çok iç yaşlanmayı, açık bölgelerdeki yaşlanma ise dış yaşlanmayı gösterir. Yaşlanma sürecinin %20’sini iç yaşlanma, %80’nini çevresel faktörlere bağlı dış yaşlanma oluşturur. Üst derideki yaşlı hücreler zamanla ölür ve dökülür. Yerine daha aşağıdan gelen genç hücreler geçer, bu döngü ortalama ayda bir kez olur.

Yaşlanma ile birlikte bu döngü yavaşlar. Eski hücreler yenilenmez ve atılamaz, cilt daha pürüzlü kaba ve nemsiz olur. Daha alttaki deri bölümü hyalüronik asit, kollajen ve elastin liflerden oluşur. Bunlar cildin sıkı, gergin ve elastik olmasını sağlar, yaşlanma süreciyle birlikte kollajen ve elastik lifler azalır yapısı bozulur. Cilt sarkar, incelir kırışıklıklar ve çizgiler oluşur.

PLAZMA ENERJİSİ TEDAVİSİ

Tedavi cilt teması olmadan yapılır. Cihaz elektrik aldığında, cilt yüzeyi üzerinde etki yapan plazma ucu ve cilt arasında ısıtılmış iyonize bir bağlantı oluşturulur. Cihaz biyolojik doku üzerinde hareket ederken mekanizma plazma akışını üretir.

Plazma tedavisi cilde zarar vermeden oldukça kontrollü çalışarak sadece istediğimiz deri alanına etki ederek (çevredeki cilt dokusunu koruyarak) 20 – 30 dakika süren işlem sonrasında hemen ciltte sıkılaşma, gerilme ve gençleştirme etkisi gösterir.

PLAZMA ENERJİSİ TEDAVİ ALANLARI

  • Alın Kırışıklıklarının Tedavisi (Yatay Çizgiler ve Glabella Kırışıklıkları)

  • Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği

  • Ameliyatsız Göz Çevresi Estetiği ve Kaş Kaldırma

  • Göz Kapağında Ksantelazma Tedavisi (Yağ Birikmeleri)

  • Dudak Lifting

  • Dudak Üstünde Barkod Çizgilerinin Tedavisi (Simokers Line)

  • Yüz Kırışıklıklarının ve Sarkmalarının Tedavisi

  • Kulak Önünde ve Yanaktaki Kırışıklıkların Tedavileri

  • Boyun Kırışıklıklarının Tedavisi

  • Karın Çatlaklarının Tedavisi

  • Akne Skarlarının Tedavisi

  • Siğil ve Ben Alımı

  • Yaşlılık Lekeleri ve Leke Tedavisi

TEDAVİ KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Aslında tedavi herkes için uygundur, fakat işlem yapılacak bölgede aktif yara veya enfeksiyonu olanlar ile gebelerde kullanılmaz.

İŞLEM ÖNCESİ NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

İşlem öncesinde 1 hafta boyunca kan sulandırıcı ilaçların, ağrı kesicilerin ve alkol kullanımının olmaması gerekir.

SONUÇ ALMAK İÇİN KAÇ SEANS GEREKİR?

Yapılan işleme ve bölgeye göre 1 ila 3 seans gerekebilir.

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

İşlem uygulanan alanda küçük kabuklar meydana gelir. Göz kapağındaki en sık yan etki ödem oluşmasıdır, (1 – 5 günde kaybolur). Diğer bölge uygulamalarda bir kaç ay süren pembelik meydana gelebilir. Hijyenik kurallara uyulmazsa enfeksiyon oluşabilir.

İŞLEM SIRASINDA AĞRI HİSSEDİLİR Mİ?

İşlem öncesi lokal anestezik kremler streç altında 30-40 dk bekletilir böylece ağrı hissi en aza iner.

İŞLEM NE KADAR SÜRER?

Lokal anesteziden sonra işlem yaklaşık olarak bölgenin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 10 – 45 dakika sürmektedir.

 

Bu kategoriden diğerleri: « Lazer Epilasyon PRP Tedavisi »